WIBRUJĄCE SERCE PUSZCZY

6 DNIOWE WARSZTATY QIGONGU

STARZYNA (PUSZCZA BIAŁOWIESKA)

17.07 – 23.07.2021

Jeśli czujesz że po stresach codziennego życia pragniesz “naładować akumulatory” wśród nieskażonej przyrody Puszczy Białowieskiej, ten wyjazd jest dla Ciebie.
Na kameralnych warsztatach, pod okiem doświadczonych nauczycieli, nauczysz się jak budzić energię własną, ożywiać ciało, zażywając jednocześnie powietrznej kąpieli w polifonicznych dźwiękach lasu (Shinrin-Yoku), zanurzając się w harmonicznych wibracjach tybetańskich mis, szamańskiego bębna, czy dzwonków koshi. Nie zabraknie tradycyjnych, prozdrowotnych systemów qigongu, pomagających również odzyskać przyjemność płynącą ze świadomego ruchu, jak Ćwiczenia Pięciu Zwierząt, qigong Mędrców z góry Emei, chodzony qigong Guo Lin, automasaż meridianów, itp.

Zajęcia przeznaczone są dla osób w każdym wieku, zarówno tych pragnących zapoznać się z podstawami qigongu, jak i już regularnie ćwiczących. Każdego dnia pozostawiliśmy sporo czasu wolnego na własny program.

Prowadzący:

Jan Gliński – nauczyciel ósmej generacji Sztuk Walki Klasycznego Yang Taiji oraz szeregu tradycyjnych form qigongu. Od ponad 20 lat doskonali swoje umiejętności pod kierunkiem Ly Chuan Zheng’a, mistrza siódmej generacji szkoły Yang Jia Lao Jia (Starego Stylu Yang) Taiji Quan. Adept sportowych i tradycyjnych sztuk walki, zdrowia i rozwoju osobistego (najpierw judo i karate, później kyudo, qigong i taiji). Qigong to jego pasja i sposób na utrzymanie zdrowia. Zawodowo, równie długo, w międzynarodowym biznesie high-tech.

Zajęcia prowadzone również będą przez instruktorki Fundacji Dantian: Marzenę Rostkowską i Katarzynę Kieraś-Kędziak, które pod kierunkiem Jana Glińskiego od prawie dekady praktykują qigong i taiji, włączając formy z bronią (kij, miecz, szablę, wachlarz bojowy). Dodatkowo pasjonują je różne formy ruchowe: movement, metoda Feldenkraisa, mikroakrobatyka.

Miejsce:
Komfortowy ośrodek Starzyna Joga-Ruch-Oddech w małej, urokliwej osadzie w Puszczy Białowieskiej, oddalony od zgiełku miejskiego i otoczony nieskażoną przyrodą. Zaletą tego miejsca jest sielski klimat małej wioski, gdzie czas się naprawdę zatrzymał. Wokół cisza i wiele szlaków pieszych wędrówek i tras rowerowych (asfaltowe nieuczęszczane drogi).
Odległość od Warszawy 200 km. Dojazd samochodem lub pociągiem ok.3h. Bardzo dobre połączenia PKP ze stacji W-wa Wschodnia do stacji Policzna. Ze stacji Policzna 6 km do Starzyny – odbiór samochodem po uzgodnieniu telefonicznym. Dojazd samochodem:
W-wa – Węgrów – Siemiatycze – Kleszczele – Policzna – Starzyna.
Mieszkać będziemy w nowych lub świeżo wyremontowanych pokojach z łazienkami.
Na zajęciach będziemy się spotykać w pięknej sali (105m2) z dębową podłogą albo na świeżym powietrzu na łące przed ośrodkiem.

Program:
Rozpoczynamy w sobotę 17.07.2021, ok. 15.00 zakwaterowanie
17.00 – 18.00 – pierwsza praktyka
18.30 – kolacja
20.00 – spotkanie organizacyjne
Pobyt kończymy lunchem w piątek 23.07.2021 ok. godz. 12.00.

Plan dnia  18-22.07.2021:
7.30 – 8.30 – qigong na przebudzenie
8.30 – 9.00 – napoje, soki, owoce
9.00 – 11.00 – praktyka
11.00 – 13.30 – brunch z gorącymi przystawkami + czas wolny
13.30 – 15.30 – praktyka
15.30 – 18.30 – czas wolny
18.30 – kolacja
19.30 – spotkania przy ognisku, gry i zabawy, koncerty, prelekcje, itp.

W zależności od pogody, jedno z popołudni będzie wolne.

Wyżywienie:
Każdy dzień zaczynamy od porannej herbaty, napojów , świeżych sheików owocowych lub owoców. Potem podajemy 2 pełnowartościowe wegetariańskie posiłki (brunch i kolacja) w formie bufetu szwedzkiego. Gotują osoby z wieloletnim doświadczeniem, według sprawdzonych receptur. Napoje dostępne są przez cały dzień i między posiłkami można też coś przekąsić.

Całkowity koszt pobytu: 1850zł

REZERWACJA

Rezerwacji dokonujemy poprzez zgłoszenie mailowe, zawierające następujące dane:
  • imię i nazwisko
  • rodzaj pokoju (2 lub 3-osobowy)
  • nr telefonu
  • lata praktyki qigongu
na adres:  studiodantian@gmail.com

oraz opłatę w kwocie 920 zł na konto Fundacji Dantian: PL 08 1240 6218 1111 0010 5827 8535.

Ilość miejsc jest ograniczona (max. 25 osób). Decyduje kolejność wpłat zaliczki.

Druga transza 930 zł, płatna przelewem do 14 lipca,
na konto Andrzej Perkowski, Starzyna 30,
nr 31 1050 1823 1000 0022 7151 7589

W przypadku rezygnacji:
do 17 czerwca –   całkowity zwrot zaliczki
od 18 do 30 czerwca –  zwracamy 50 % kwoty
po 1 lipca –  zaliczka przepada

Jeśli chcesz z nami spędzić czas na wspólnej nauce i wypoczynku, szykujemy kolejny wyjazd już 20-26 września 2021, Duszniki Zdrój.