WYDAWNICTWO

FUNDACJI DANTIAN

Wydawnictwa Fundacji Dantian zostało założone w czerwcu 2016 w Warszawie.

Pierwszą wydaną pozycją jest tłumaczenie z języka francuskiego książki Mistrza Antoine Ly:  “Nowe odczytanie Taijiquan – podróż między materialnością a duchowością”. Pierwszy nakład wyczerpany. W 2021 roku wydaliśmy drugie wydanie, poprawione i podzieliśmy książkę na dwie części, papierową oraz elektroniczną.

Książka to kompendium wiedzy o  Starym Stylu Yang historia, filozofia i teoria znajduje się w pierwszej, papierowej wersji. Druga część książki jest aktualnie dostępna w wersji tylko elektronicznej na platformie www.qifit.pl, to część o poszczególnych ruchach długiej formy plus materiał video, 3 godzinami i 25 minutami nagrań Mistrza Ly i Głównego Mistrza Denga Shihai.

Książkę można zamówić pisząc na adres: studiodantian@gmail.com

Cena książki 50zł +15 zł koszt przesyłki poleconej = 65 zł

Nowe Odczytanie Taijiquan, cześć I, teoria

• Autor: Antoine Ly
  • Tytuł: Nowe odczytanie Taijiquan Wydanie II, część I
  • Wydawnictwo Fundacji Dantian
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Format: 19.0 x 26.0 cm
  • Grubość: 1,9 cm
  • Ilość stron: 198
  • Rok wydania 2021
  • ISBN: 978-83-945406-3-0

Nowe Odczytanie Taijiquan, cześć II, praktyka

Druga część znajdziesz, dokładny opis 83 ruchów, Starego Stylu Yang, krok po kroku, w raz z ilustracjami i materiałami filmowymi.

Część praktyczna książki dotyczy długiej formy Starego Stylu Yang, treść całości, silnie osadzona w tradycyjnej kulturze chińskiej, powinna zainteresować każdego zgłębiającego tajniki taiji quan bez względu na praktykowany konkretny styl i jego odmianę. W tym kompendium wiedzy znajdzie również coś dla siebie także ten, kto interesuje się innymi tradycyjnymi sztukami walki gdyż, jak mówi stare chińskie przysłowie, "jest wiele dróg prowadzących na szczyt góry, ale księżyc widziany z jej szczytu wygląda dla wszystkich podobnie". Jan Gliński, z przedmowy do wydania polskiego cz.I.

Jeśli chcesz kupić bezpośrednio

u nas książki, napisz do nas

Dane adresowe:

ul. Jarosława Dąbrowskiego 20A/4

Bank PKO SA, Al. Jerozolimskie 65/79

Numer konta: 08124062181111001058278535

Opis: Książka Mistrza Ly No 1.

Fragment recenzji książki Krzysztofa Operacza prowadzącego blog Taiji po polsku:

“(…) Książka jest podzielona na dwie części + niewielki suplement. W pierwszej części (154 strony) – teoria. Dużo. W zasadzie materiału jest tam tyle, że można by z tego wykroić oddzielną książkę. Spektrum tematów szerokie: od rozgrzewki, przez filozofię do teorii walki (…)

(…) To duża „cegła” amerykańskiego rozmiaru i dobrze wydrukowana. Nie wygląda, żeby miała się rozpaść, a to dla mnie ważne. Nie lubię mieć pliku pojedynczych kartek. Duża, czytelna czcionka – radość dla moich starych oczu. Cała książka zawiera masę wyraźnych czarno-białych ilustracji – przejrzystych i dużych. Na końcu znajdujemy kolorową wkładkę (…) więcej ciekawostek o książce pod linkiem: http://www.taijipopolsku.pl/nowe-odczytanie-tai-chi/

Zdrowie z własnym udziałem

Nowe odczytanie taijiquan cz.II

Nowe odczytanie taijiquan cz.I

OFERTA

Współpraca

Jeśli piszesz albo jesteś dystrybutorem, interesujesz się ruchem i chcesz do nas dołączyć, wspomagając naszą idee, z kontaktuj się z nami.

Wiedza

Naszą misją jest upowszechnianie wiedzy i dbanie, aby w dostępny i łatwy sposób trafiała do wszyskich, którzy chcą ją zgłębić.

Nasze pozycje

Wydawnictwa Fundacji Dantian zostało założone w czerwcu 2016 w Warszawie.

Pierwszą wydaną pozycją jest tłumaczenie z języka francuskiego książki Mistrza Antoine Ly:  “Nowe odczytanie Taijiquan – podróż między materialnością a duchowością”.