Zapraszamy na regularne zajęcia wszystkich chcących poznać qigong. Fundacja Dantian organizuje od 6 października 2021 roku, cykle warsztatów i zajęć poświęconych rożnym formom qigongu, z naciskiem na te zestawy ćwiczeń, które mają udokumentowany, pozytywny wpływ na zdrowie fizyczne i psychiczne.

📍 Młodzieżowy Dom Kultury, ul. Łazienkowska 7 (przystanek autobusowy Rozbrat)

📆 Początek zajęć 8.10.21

godz. 18.30 -19.30

Co będzie potrzebne?

Wewnętrzna motywacja, chęć nauki, wygodny strój i buty na płaskiej podeszwie 🙂

Decydując się na kurs qigongu, bierzesz udział w integralnym programie miesięcznym.

W każdym miesiącu inna tematyka kursu.

Inwestycja:

Zajęcia raz w tygodniu:• 140 zł opłata miesięczna (płatna do 10 dnia każdego miesiąca)Uczestnictwo jednorazowe:• 40 zł (płatne na miejscu)

❗️ Liczba miejsc jest ograniczona. Zapisy trwają do wyczerpania miejsc,

Opłaty za zajęcia należy wpłacać gotówką przed zajęciami lub przelewem na konto:Fundacja DantianBank PKO SA, Al. Jerozolimskie 65/79,nr konta 08124062181111001058278535

❗️ZAPISZ SIĘ WYPEŁNIAJĄC FORMULARZ https://tiny.pl/9tz6w

PRZYKŁADOWY PROGRAM „WIBRUJĄCE ORGANY” – warsztaty uczące ćwiczeń polepszających funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Ćwiczenia wybrane ze skarbnicy systemów qigongu (chi kungu): Ba Duan Jin (Osiem Kawałków Brokatu), Zhan Zhuang (Stojąc jak Drzewo), Wu Qin Xi (Ćwiczenia Pięciu Zwierząt), Liu Zi Jue (Sześć Leczących Dźwięków). Prowadzi Jan Gliński (Fundacja Dantian).

Dlaczego warto ćwiczyć qigong?

Jest trochę anty nasze czasy - nie ma ani nic szybko, ani drogi na skróty, nie ma dziwnej rywalizacji, jest wolno, ale trudno, temperuje ego, uczy pokory, pokazuje jak długa może być minuta gdy stoisz w mabu, a jak krótki jest rok gdy uczysz się prawidłowego wejścia
Można ćwiczyć zawsze i wszędzie bez względu na pogodę

4

Połączenie ruchu i medytacji