WIBRUJĄCE SERCE PUSZCZY
6 DNIOWE WARSZTATY QIGONGU
STARZYNA  17.07 - 23.07.2021

Jeśli czujesz że po stresach codziennego życia pragniesz

“naładować akumulatory” wśród nieskażonej przyrody

Puszczy Białowieskiej, ten wyjazd jest dla Ciebie.

Na kameralnych warsztatach, pod okiem doświadczonych nauczycieli, nauczysz się jak budzić energię własną, ożywiać ciało, zażywając jednocześnie kąpieli leśnych (Shinrin-Yoku)  Zanurzając się w harmonicznych wibracjach tybetańskich mis, szamańskiego bębna, czy dzwonków koshi poznasz tradycyjne, prozdrowotne systemy qigongu, pomagające odzyskać przyjemność płynącą ze świadomego ruchu, obecności tu i teraz i prostą radość życia.

Przywrócić w sobie harmonię, poprzez łagodną pracę z ciałem, umysłem i duchem.
Znajdź swoje centrum, swój sposób na zdrowie, używając do tego dalekowschodnich systemów ćwiczeń:  Ćwiczenia Pięciu Zwierząt, qigong Mędrców z góry Emei, chodzony qigong Guo Lin, automasaż meridianów, itp.

O PROWADZĄCYCH

Jan Gliński - nauczyciel ósmej generacji Sztuk Walki Klasycznego Yang Taiji oraz szeregu tradycyjnych form qigongu. Od ponad 20 lat doskonali swoje umiejętności pod kierunkiem Ly Chuan Zheng’a, mistrza siódmej generacji szkoły Yang Jia Lao Jia (Starego Stylu Yang) Taiji Quan. Adept sportowych i tradycyjnych sztuk walki, zdrowia i rozwoju osobistego. Qigong to jego pasja i sposób na utrzymanie zdrowia. Zawodowo, równie długo, w międzynarodowym biznesie high-tech.

Zajęcia prowadzone również będą przez instruktorki Fundacji Dantian:
Marzenę Rostkowską i Katarzynę Kieraś-Kędziak, które pod kierunkiem Jana Glińskiego od prawie dekady praktykują qigong i taiji, włączając formy z bronią (kij, miecz, szablę, wachlarz bojowy). Dodatkowo pasjonują je różne formy ruchowe: movement, metoda Feldenkraisa, mikroakrobatyka.

GDZIE?

Starzyna - komfortowy ośrodek "Joga-Ruch-Oddech", w urokliwej osadzie w Puszczy Białowieskiej. Oddalony od zgiełku miejskiego, otoczony nieskażoną przyrodą. Sielski klimat wioski, gdzie czas się naprawdę zatrzymał. Wokół cisza, wiele szlaków na piesze wędrówki, tras rowerowych.
Odległość od Warszawy 200 km. Dojazd samochodem lub pociągiem ok.3h.

NOWOŚCI NA QIFIT.PL
ROZWIJAMY SIĘ NIEUSTAJĄCO
DLA CIEBIE

Na naszej platformie edukacyjnej QiFit.pl przybywa praktyk z nowymi instruktorami. Są one dla Ciebie dostępne z ramach subskrypcji. Pojawiają się również nowe kursy, które możesz zakupić nie będąc subskrybentem platformy.

Co nowego?

1. Trening dostosowany do potrzeb codzienności -  Lena Chi
2. Zestaw ćwiczeń "Zdrowy Kręgosłup" -  Marta Pociejewska

oraz kursy:

1. Oddech czterech bram - Poznaj metodykę oddychania każdą komórka ciała
Krzysztof KO Operacz
2. Terapeutyczny automasaż twarzy -  Teresa Spitulska

To wszystko juz teraz jest dla Ciebie dostępne.
W przygotowaniu kolejne smakołyki, dla ciała dla ducha i dla umysłu :)

LATO W MIEŚCIE
NOWE ZAJĘCIA FUNDCJI DANTIAN
W PLENERZE

Ruszyły nasze nowe zajęcia plenerowe w Parku Kultury Powsin
- wybrane soboty, godz. 12.00

20 czerwca rozpoczynamy letni cykl zajęć w Muzeum Narodowym w Warszawie
- wybrane soboty, godz. 10.00

Po szczegółowe informacje zapraszamy do kalendarza

KURS STAREGO STYLU YANG TAIJI
ŁAZIENKI KRÓLEWSKIE godz. 9.00

Rozpoczęliśmy stacjonarny cykl nauki Starego Stylu Yang Taiji. Zapraszamy wszystkich zmotywowanych do poznania i nauki tego stylu.  Można jeszcze dołączyć do grupy.

Poznasz Codzienny Rytuał Zdrowia, który stanowić będzie przygotowanie ciała do nauki długiej formy Starego Stylu Yang Taiji.Każdej kolejnej niedzieli poznasz nowe sekwencje oraz będziesz utrwalać poprzednie. Uzyskasz bezpłatny dostęp do materiałów przygotowawczych czyli Codziennego Rytuału Zdrowia, aby wzmacniać ciało. Po zajęciach otrzymasz filmik z przerobionym na lekcji fragmentem formy,
aby móc ćwiczyć pomiędzy spotkaniami.Spotykamy się każdej niedzieli w Łazienkach Królewskich, przed Starą Kordegardą. Początek zajęć godzina 9.00

O PROWADZĄCEJ

Marzena Maya Rostkowska - adeptka taijiquan i qigongu.
Uczennica Jana Glińskiego od 2011 roku. Uczestniczyła z powodzeniem w zawodach i zdawała egzaminy na kolejne stopnie kompetencji na międzynarodowych biennale Yang Jia Lao Jia (Starego Stylu Yang) Taiji Quan
na Tajwanie  oraz we Francji.
Podczas XIX i XX Ogólnopolskiego Pucharu Taiji Warszawie zdobyła
srebrny oraz brązowy medal.
Od 2018 jest certyfikowaną instruktorką z formy szabli i miecza Starego Stylu Yang.
Zawodowo zajmuje się projektowaniem graficznym oraz tworzeniem oprawy medialnej dla Studia Dantian.  Wiele lat jako pedagog prowadziła zajęcia z dziećmi w Muzeum Narodowym w Krakowie oraz w Muzeum Łazienki Królewskie w Warszawie.

11 czerwca 2021

Co nowego w czerwcu?